01. 11. @ 16:30 | Инстаграм за новинари

Со примерот на наградуваниот инстаграм-канал @maedelsabende, Верена Ламерт ќе покаже како новинарите да дојдат до публиката на оваа платформа

Кога ќе се спомене популарниот, брзорастечки социјален медиум Инстаграм прво на памет ни доаѓаат фотографии од патувања, испозирана убавина и т.н. инфлуенсер-маркетинг. Но, дали би можело Инстаграм да се искористи за новинарски содржини? Кој е најдобриот начин да се пренесе приказна на Инстаграм и како да се придобие публиката?

Оваа работилница ќе понуди неколку идеи околу тоа како, пласирајќи значајни содржини, да се привлече младата публика на Инстаграм.

Говорници: Верена Ламерт