02. 11. @ 16:30 | Како екстремно десничарското движење на Стив Банон заглави во Европа (How Steve Bannon’s far-right ‘Movement’ stalled in Europe)

Време на европските парламентарни избори и поранешниот главен стратег на Доналд Трамп, Стив Банон пристигнува во Европа.

Како што расте бројот на десничарските популисти во цела Европа се нуди помош од страна на Стив Банон.  Репортерот на „Гардијан“, Пол Луис ги следи неговите операции во Лондон, Брисел, Рим и Венеција во текот на четири месеци, предизвикувајќи го Банон со прашања за неговата претерана медиумска експонираност како и законитоста на неговите интервенции.