Investigate film festival in Skopje

Официјална програма

31
Ден 1 октомври
 • Event icon
  Новинарството и медиумите во дигиталната ера и социјалните мрежи, каде одиме?

  Вистинското новинарство е во кризa насекаде низ светот. Сè повеќе новинари остануваат без работа, и сè потешко оди финансирањето независни медиуми. Во свет на ПР, социјални мрежи, дигитален маркетинг, промовирања и реклами, каде лежи иднината на новинарството?

 • Event icon
  The Great Hack

  Како дата компанијата „Кембриџ Аналитика“ стана симбол за темната страна на социјалните медиуми во пресрет на претседателските избори во САД во 2016 година.

01
Ден 2 Ноември
02
Ден 3 Ноември
04
Ден 4 Ноември
 • Event icon
  Официјални тајни (Official Secrets)

  Вистинска приказна за британската укажувачка Кетрин Ган, која во медиумите споделува документ што докажува дека американската разузнавачка агенција НСА нелегално прислушкува членови на Советот за бзбедност на ОН со цел да се изгласа нападот врз Ирак.

Поставки за времетраење на целиот фестивал:

 • Event icon
  VR/360. Раскажување и технологија во полза на новинарството

  Нурнете во светот на VR. Во холот на кино Култура со помош на VR очила фестивалските гости ќе имаат прилика одблизу да ги доживеат документарните приказни на иновативното студио Контраст од дигиталниот оддел на Ал Џезира.

 • Event icon
  AR доживување: Крадејќи ти ги чувствата

  Stealing Ur Feelings  е искуство со проширена, аугментирана реалност за моќта на препознавање на емоциите на лицето со вештачка интелегенција што се служи со вашата реакција на застрашувачки начин.