Ангела Петровска

ЦИВИЛ Медиа

Ангела Петровска (1994) е новинарка во ЦИВИЛ Медиа, каде најчесто пишува во областа на човековите права. Покрај сегашната работа има и искуство во областа на истражувачкото новинарство, каде 2 години работела во SCOOP – Центар за истражувачко новинарство. Има завршено студии по новинарство на Правниот факултет „Јустинијан I“ во Скопје.