Даниел Евросимоски

Радио МОФ

Даниел Евросимоски е дипломиран новинар. Во моментов професионално е ангажиран во Радио МОФ, а претходно работел за повеќе локални и национални македонски медиуми. Соработувал со повеќе регионални и меѓународни медиуми како дописник. Работи мултимедијални новинарски содржини, најчесто од областа на човекови права, образование, активизам и екологија.