Ивана Митровска

новинарка - ПИНА, ТВ24

Ивана Митровска е дипломиран новинар со десетгодишно телевизиско искуство како репортер и презентер на вести.

Има учествувано на бројни семинари од областа на новинарството. Била претставник од земјава на обука во школата за електронски медиуми во Потстдам и волонтер во македонската редакција на Дојче Веле во Бон.

Митровска е дел од платформата за истражувачко новинарство ПИНА.