Кирилс Соловјовс

Possible Security

Кирилс Соловјовс е главен истражувач во IT компанијата Possible Security, ловец на багови, активист за креирање IT политики, а како најистакнатиот етички хакер во Латвија има откриено и одговорно пријавено бројни безбедносни пропусти во информатичките системи од национална и интернационална важност. Кирилс има развиено и jailbreak алатка за Mikrotik RouterOS.

Учествувал на низа значајни конференции, меѓу кои и SHA2017, 35C3, CONFidence, Hack In The Box, Hack in Paris, Hackfest, Nullcon, BalCCon and TyphoonCon.