Назим Рашиди

“Programi 200” - TV Alsat

Уредник на програма во ТВ Алсат, Скопје, С. Македонија и новинар и водител на твемисијата ,,Programi 200” на ТВ Алсат.

Претседател на невладината организација ,,Дивeрсити Медиа”, Скопје, С. Македонија, фокусирана на медиумски обуки и медиумска писменост.

Претходно:

12 годишна работа за ББС светски сервис

Повеќе од 20 години професионално искуство во јавни инфoрмации и комуникации како искусен новинар, медиумски професионалец, комуникациски и експерт за односи со јавност и обучувач. Teмелно познавање на медиумската состојба во земјите на Западен Балкан стекнато преку неговата работа за BBC.

Искусен тренер за медиуми, информации и теми поврзани со комуникација. Лектор на Медиумска Писменост и тренер на различни новинарски обуки за Македонскиот Институт за Медиуми, Универзитетот во Тетово и други невладини и институции.