Вања Мицевска

Канал 77

Вања Мицевска е новинарка во првото приватно национално радио Канал 77 и стипендистка на овој медиум на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста. Почнува како водителка на забавни емисии, најмногу задржувајќи се на утринската емисија. Во последните три години поинтензивно известува за дневните политички случувања, но во фокусот на нејзината работа најмногу се актуелностите од социјалниот живот.