Верена Ламерт

WDR

Верена Ламерт е уредничка во германската радиотелевизија WDR. На оваа позиција го создава наградуваниот инстаграм-канал @maedelsabende (женски вечери), специјална програма наменета за млада, женска публика.

Нејзиниот новинарски фокус е насочен кон социјални медиуми, документаристика и теми врзани со состојбата на женските права.