Жарко Настоски

новинар, КАДАР

Жарко Настоски е соосновач на Кадар, видео продукциска куќа посветена на изработување истражувачки документарни филмови.

Настоски е видеоновинар кој повеќе од 15 години работи во телевизиски, радио и онлајн медиуми во Македонија и регионот. Обработува најразлични теми – од младински активизам, преку анализа на економските и политичките состојби, до истражување случаи на корупција.