Investigate film festival in Skopje

Говорници

Maриа Фернанда Лаурет

Контраст Ал Џезира

Ана Јакимовска

Culture Trip

Матијас Еркиле

Svenska Yle

Ана Петрушева

Директорка на БИРН Македонија

Тимос Факалис

Етнос

Флоријан Шмиц

Фриленсер

Верена Ламерт

WDR

Кирилс Соловјовс

Possible Security

Александар Манасиев

VIDI VAKA

Кристина Озимец

Платформа за истражувачко новинарство и анализи – ПИНА

Жанета Трајкоска

Институт за комуникациски студии

Александар Србиновски

Нова Македонија

Милена Атанасоска-Манасиева

ПИНА/Факултети.мк

Џелал Незири

СКУП-Македонија

Назим Рашиди

“Programi 200” - TV Alsat

Даниел Евросимоски

Радио МОФ

Васко Маглешов

Макфакс

Емилија Петреска

Радио МОФ

Саша Станишиќ

Video on demand платформа Cinesquare

Вања Мицевска

Канал 77

Теодора Цветковска

ТВ Телма

Алексија Калаици

новинарка

Сашка Цветковска

ИРЛ Македонија

Билјана Николовска

ТВ Телма

Марина Лазаревска

Платформа за истражувачко новинарство и анализи - ПИНА

Ана Зафирова

Фриленсер новинар и модератор

Горан Михајловски

САКАМДАКАЖАМ.МК

Билјана Георгиевска Спасовска

ТВ КЛАН

Жарко Настоски

новинар, КАДАР

Магдалена Михајлоска

Image PR

Зоран Бојаровски

Советник за медиумски реформи во Владата

Ангела Петровска

ЦИВИЛ Медиа

Џемилиана Абдулова

Бариканипе

Сефер Селими

Democracy Lab

Ивана Митровска

новинарка - ПИНА, ТВ24

Ивана Настеска

новинарка, ПИНА