Investigate film festival in Skopje

Партнери

ПИНА го организира ИФФС во партнерство со Фондацијата „Фридрих Еберт“ (FES), непрофитна германска фондација финансирана од Владата на Сојузна Република Германија, со седиште во Бон и Берлин. Основана е во 1925 година и е именувана по првиот демократски избран претседател на Германија, Фридрих Еберт. ФЕС е посветена на унапредувањето на социјално-политичкиот и економскиот развој во духот на социјалдемократијата, преку граѓанско образование, истражување и меѓународна соработка. Фондацијата „Фридрих Еберт“ е најстарата политичка фондација во Германија. Канцеларијата на „Фридрих Еберт“ во Македонија го поддржува процесот на трансформација на државата во следните области: Општествен ангажман и активизам, Социјален дијалог, Процес на интеграција на Македонија во ЕУ, Регионална соработка во Западен Балкан.

Годинава дел од програмата на фестивалот е поддржан и од УНХЦР Скопје.