Говори и работилници

Новинарство со виртуелна реалност за заштита на правата на бегалците

Новинарство со виртуелна реалност за заштита на правата на бегалците

01. ноември 2019

Мариа Фернанда Лаурет ќе претстави дел од иновативните ВР известувања на АЏ Контраст Прочитај повеќе
Н3MAМ ШТ0 ДА КРИЈАМ

Н3MAМ ШТ0 ДА КРИЈАМ

01. ноември 2019

Кирилс Соловјовс, ловец на багови, активист за креирање IT политики и најистакнатиот етички хакер во Латвија, ќе открие каква цена плаќа општеството кога луѓето сметаат дека нема што да кријат. Прочитај повеќе
Инстаграм за новинари

Инстаграм за новинари

01. ноември 2019

Со примерот на наградуваниот инстаграм-канал @maedelsabende, Верена Ламерт ќе покаже како новинарите да дојдат до публиката на оваа платформа Прочитај повеќе
Видео на барање (Video-on-Demand)

Видео на барање (Video-on-Demand)

02. ноември 2019

ОТТ видеото е најголемиот тренд во професионалното испорачување содржини во моментот. Илјадници документарни филмови денес се достапни преку конкурентни услуги за стриминг и видео на барање (VOD). Прочитај повеќе
Дигитализирани редакции – примерот на Svenska Yle

Дигитализирани редакции – примерот на Svenska Yle

02. ноември 2019

Работилница за професионални новинари со Матијас Еркиле: Традиционалните редакции се дигитализираат – што може да се научи од Svenska Yle Прочитај повеќе
Блокчејн, медиуми и поздрав интернет

Блокчејн, медиуми и поздрав интернет

02. ноември 2019

Матијас Еркиле ја разгледува блокчејн технологијата и можностите што ги нуди во новинарството. Прочитај повеќе