Александар Србиновски

Нова Македонија

Новинар со повеќе од 15 годишно искуство во полето на печатени и електронски медиуми. Александар Србиновски специјализирал покривање на различни области како одбрана и безбедносни работи во Македонија и на Балканскиот Полуостров и интернационални афери и односи.

Работејќи во мултикултурни средини со Нова Македонија, неделниот магазин за вести ,,Европа”, Блиц, Политика, Универзитетот во Оклахома, АБЦ Вести, Вечер, ТВ Сител, Утрински Весник и спортскиот магазин Скок, добил можност да биде дел од некои од највлијателните национални, регионални и интернационални медиуми.

Има добиено позитивни критики за неговото пишување, известување, гото-новинарство и инфо-графици. Александар дипломирам на отсекот новинарство на Универзитетот, Св. Кирил и Методиј Скопје и го продолжил своето образование на универзитетот во Оклахома, Америка.