Maриа Фернанда Лаурет

Контраст Ал Џезира

Maриа Фернанда Лаурет е мултимедија-продуцент и Ви-Ар уредник во Контраст, студиото за 3Д и иновации на Ал Џезира.

Taa e раскажувач на приказни и сѐ што тоа подразбира – монтажерка, камерманка и личност задолжена за креативното осмислување на 3Д виртуелно реалните документарци и социјалните 360° видеа. Пред да се придужи на АЏ Контраст, работела на 360° и кратки видеа со вести, кои имале гледаност од милиони, во Huffpost RYOT во Лос Анџелес, Америка.

Во текот на кариерата, Мариа соработувала со големи организации како Samsung, Google и Hulu.